Proiectul „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED

  • Publicat pe 8 septembrie 2020
  • Selecție grup ținta - aici
  • Publicat pe: 19 iunie 2020 
  • Prelungire perioadă selecție națională ”Creatori de educație” - Perioada de înscriere în Selecția Națională de bune practici „Creatori de Educație”, desfășurată în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, a fost prelungită cu două săptămâni, până la data de 5 iulie 2020.
    În conformitate cu prevederile Regulamentului selecției, ediția 2020, vor fi luate în considerare proiecte de bune practici realizate în ultimii 2 ani școlari (2017-2018, 2018-2019), precum și proiecte noi, realizate în contextul situației de urgență, în perioada de suspendare a cursurilor față în față. Vor fi selectate și premiate 50 de exemple de bune practici în educație: 20 de modele din învățământul primar și 30 de modele din învățământul gimnazial (TC, CDS, activități extracurriculare/extrașcolare).
    Din cele 50, maximum 20 de modele de bune practici vor viza proiecte realizate în condițiile speciale de urgență din ultimele luni, iar dintre acestea, maximum 5 vor face referire la modele de bune practici din unități de învațământ aflate în zone dezavantajate.
    Pentru detalii suplimentare accesați www.creatorideeducatie.ro
  • Suport pentru cadre didactice   https://digital.educred.ro/
    Acest spatiu a fost creat pentru toti profesorii care doresc sa valorifice noile tehnologii în activitatile de învatare cu elevii, valorificând experienta si rezultatele obtinute pâna acum în proiectul CRED (site si pagina Facebook). Ne dorim astfel sa contribuim la dezvoltarea competentelor cadrelor didactice de a utiliza si de a dezvolta resurse educationale deschise (RED).
    În egala masura, asteptam ca în timp acest spatiu sa sustina comunitati de învatare dedicate resurselor educationale deschise.
    Daca ai nevoie de sprijin privind instrumente online disponibile pe care le poti folosi în activitatile de învatare la distanta cu elevii tai, te rugam sa vizitezi sectiunea Instrumente online pentru activitatile de învatare. Aceasta sectiune se va dezvolta în urmatoarea perioada cu contributii ce valorifica programul de formare din proiectul CRED, dar si cu alte contributii de la colegii tai.
    Daca doresti sa împartasesti colegilor din experientele tale valoroase, fie în valorificarea unor instrumente online pentru activitati de învatare cu elevii, fie în folosirea unor platforme de învatare sau instrumente de comunicare, te rugam si participi la comunitatile de învatare din sectiunea Grupuri de sprijin colegial. Pentru transmiterea unei resurse educationale deschise, te rugam sa folosesti instrumentul de aici .
    Pentru alte propuneri, inclusiv de grupuri de bune practici în educatie, ne puteti scrie la adresa resurse@educred.ro
    #credîneducatie #împreuna
  • Programul Atelierelor webinar CRED
    Atelierele vor fi difuzate pe canalul YouTube Educred
  • Joi, 19 martie ora 10.00 : Utilizarea Teams/Office365
  • Vineri, 20 martie ora 11.00 : Utilizare Google Meet
  • Luni, 23 martie ora 11.00: Utilizare Zoom
  • Marti, 24 martie ora 11.00 Utilizare Livresq
  • Miercuri 25 martie ora 11.00 Utilizare Google Classroom

Daca sunt solicitari de sesiuni de acest tip si pentru alte instrumente digitale online, va rugam si ne contactati la adresa resurse@educred.ro

 

- Documentele Repere pentru proiectarea și actualizarea curriculumului național(A1.1) și  Metodologia privind dezvoltarea curriculumului la decizia școlii, centrat pe dezvoltarea competențelor(A1.2), elaborate în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED”, sunt supuse consultării și dezbaterii publice.

Contăm pe experiența dumneavoastră în sistemul educațional românesc și vă invităm să parcurgeți cele două documente și, ulterior, să completați chestionarele aferente.

Participarea dumneavoastră la procesul de consultare este foarte importantă pentru a colecta propuneri concrete de îmbunătățire și completare a documentelor.

Feedback-ul poate fi transmis în două moduri, pentru fiecare dintre cele două documente, deadline-ul fiind ziua de vineri, 8 noiembrie 2019.

Repere pentru proiectarea și actualizarea curriculumului național(A1.1)

 Metodologia privind dezvoltarea curriculumului la decizia școlii, centrat pe dezvoltarea competențelor(A1.2)

-

CRED - Activitatea A.2.1 Elaborarea și publicarea de ghiduri metodologice pentru diferitele discipline de studiu din învățământul primar și gimnazial - Ghiduri metodologice pe discipline de studiu din învățământul primar şi gimnazial (aici)

Atașez și link-ul la documentul online în care se adăuga comentarii, dar doar prin intermediul contului educred.ro. https://docs.google.com/document/d/1iZtUEePAZWNqIwnLs2b-Uq8itwQbHLJeg2P6SWejJds/edit?usp=sharing.

 

 

.